A Fény Földje – Több ezer színes energia-virág fényesíti be a földet

A brit származású Bruce Munro az ausztráliai Vörös sivatagban tett látogatása során különös látomása volt. Ahogy a híres, vörösen izzó Uluru sziklához közeledett, egy erőteljes, mély kötődés érzése járta át. A sivatagi táj hirtelen egy élénken vibráló, fényes energia-virágokkal borította tájjá változott.

12

Vibráló „energia-mező” a sivatagban

A következő tíz évben azon dolgozott, hogy megvalósítsa azt, amit akkor és ott érzékelt. A fénylő gömbökből álló installációt a Fény Földjének (Fields of Light) nevezte el. „Szerettem volna létrehozni egy fénylő tájat. Az egymáshoz kapcsolódó apró gömbök a száraz sivatagban szunnyadó magokat szimbolizálják, melyek virágba borulnak alkonyatkor, vibráló energiamezőt alkotva a lángoló csillagok alatt” mondta Munro.

11

14

Szürreális táj – 50 ezer napelemes fénygömb

A fénylő installáció több mint 50 ezer virágszerű, napelemes gömbből áll, melyek színes szálakkal kapcsolódnak egymáshoz, egy túlvilági vizuális tájképet alkotva.

15

Az első Field of Light installáció már több helyszínen is látható volt az elmúlt években szerte a világon, Angliában, Skóciában és az Egyesült Államokban is. Ennek ellenére a legfontosabb helyszín  az ausztráliai Urulu szikla lábánál van, ahol az eredeti inspiráció megszületett.

17

A Fields of Light sajnos már nem látható, ugyanis 2016. április 1-jétől, 2017. március 31-ig volt látható.

 

Forrás: impressmagazin.hu