A bambusztorony, ami napi 100 liter ivóvizet gyűjt a levegőből

Az édesvízre való igény arra késztette az embereket, hogy új és innovatív technikákat fedezzenek fel a világban.

Azokban a régiókban, ahol kevés a víz, a levegő nedvességtartalmát használva már évezredek óta begyűjtik a vizet az esőből, ködből vagy akár harmatból is. Etiópiában például megfigyelhetjük a legősibb technikákat, ahol egyértelműen hatalmas szükség van minden cseppre, és ez hatalmas értéket jelent náluk. A modern formatervezésű WarkaWater egyértelműen egy következő szintre emeli a környezetből való víz begyűjtését. A 10 méter magas és 4 méter széles bambusztornyot Arturo Vittori és csapata, az Architecture and Vision álmodta meg.

Hogy hogyan is működik? Nos, a szerkezetre felszerelt háló felfogja a levegő nedvességét és beleirányítja azt egy tartályba. Ezután az ember egy ebből kifolyó cső segítségével hozzáférhet a vízhez.

Hogy jobban megértsd, miről is van szó, nézd meg a tervrajzokat és a képeket erről a modern és környezetbarát eszközről, ami megváltoztathatja az életünket.

A WarkaWater bambusztorony, amelyet könnyen és olcsón felépíthetünk, nem használ áramot, és képes kondenzáció segítségével akár napi 100 liter vizet is előállítani. Ez a környezetbarát megoldás egy lehetséges válasz a vízhiányra a világ azon részein is, ahol a szárazság és az ivóvízhálózat hiánya miatt nincs az embereknek hozzáférésük az elegendő vízhez.

A projektet tervezte és kivitelezte: Architecture and Vision